1 i 0,5 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 kostki margaryny
2 żółtka
1 cukier waniliowy
Mieszam wszystko razem, wychodzi zawsze. Podpiekam 10 min. w temp. 180 st. C.
Na wierzchu:
5 jabłek i 5 gruszek, rodzynki, migdały, orzechy, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 cukier waniliowy, 0,5 szklanki cukru pudru, 1 łyżeczka imbiru i ciut tartej skórki cytryny. Na końcu dodałam 2 białka, wymieszałam i do piekarnika na 45 min. Pycha !
Tak przy okazji, bo na pyszną kawę nigdy nie jest za późno. Takie moje szybkopresso.
Na duży kubek:
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
1 łyżeczka kawy INKI
1 łyżeczka cukru brązowego
Zalewam do połowy gorącą wodą, resztę uzupełniam spienionym mlekiem i wisienka na torcie, szczypta cynamonu. Palce lizać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz